23 december 2018

2018 stond voor mij in het teken van La Dame Brune:

Al wat langer broeide mijn verlangen naar een dubbel-hommage aan Barbara en Edith Piaf. En met de steun van Jeroen Jongmans en Gregor Schaefer, met wie ik al jaren Frans chanson zing, is het er dit jaar eindelijk van gekomen. Een prachtige voorstelling met als titel en thema La Dame Brune.

Het idee uitwerken, inhoud geven, repeteren, vorm geven en uitproberen was een erg leuk proces en zou de theaterpremière beleven op 18 november. Tot ik helaas enkele dagen van te voren een serieus probleem aan mijn rechteroog kreeg en meteen geopereerd werd. Opeens stond het creatieve proces stil en moest de voorstelling verplaatst worden….

De afgelopen weken heb ik daardoor met behoorlijk wat interne botsingen en frustraties geworsteld. 

Maar ondertussen is mijn oog weer fit genoeg en ben ik weer aan het zingen en repeteren geslagen. En daarmee is mijn enthousiasme en motivatie om La Dame glorieus ten tonele te voeren terug bij waar ik was toen we naar dat ziekenhuis reden op 15 november. Sterker nog: ik ga de sterren uit de Beuningse hemel zingen op 26 januari!

Maar eerst wil ik jullie allemaal een hele mooie en warme laatste week van 2018 wensen en een liefdevol en gezond Nieuwjaar. Ik verheug me op 2019 samen met jullie allemaal bij allerlei gelegenheden.

En hopelijk al op de 26e januari om 20.30u in Theater de Molen in Beuningen voor de uitgestelde maar extra mooie première van La Dame Brune!