4 maart 2024

LENTE

In de zon en met het gekwinkeleer van honderden vogels om mij heen zit ik te typen. Een hele natte winter lang (ik worstel mij elk jaar ploeterend door het gebrek aan licht heen) vloog mij de drassigheid om de oren en naar de keel. En dan opeens: Ohhhhh soleil, soleil… soleil, soleil… soleil, soleil !!

Maar voor ik de lente ga bejubelen toch nog even terug naar 21 januari j.l., naar ons concert “En Rentrant – Onderweg naar huis” in de Thiemeloods in Nijmegen: het was even alsof de winter toen al voorbij was. Dank aan Jeroen, Robby, Herm, Machteld en Ruud, die fantastisch hebben gespeeld, en aan Joep en Floor die hebben geholpen. En vooral dank aan jullie die kwamen luisteren en dank aan Toon en de technici van de sfeervolle en gastvrije Thiemeloods!

Maar hoe enorm leuk het ook was om met een zespersoons ensemble te mogen zingen…. het was toch écht een gelegenheids-combi. Jeroen, Robby en ik gaan met z’n drieën, maar niet minder enthousiast, verder met de dingen die op stapel staan.

Allereerst natuurlijk het aanpassen van mijn verouderde website: de informatie en documentatie verdient aanpassingen.

Een jaar geleden leerden Jeroen en ik contrabassist Robby Roël kennen, nadat Gregor Schaefer helaas vanwege blessures ons trio had moeten verlaten. En ohhh, wat zijn er toch veel fantastisch bassisten op deze wereld! In ieder geval in mijn leven: ik bof enorm met de mannen (dat toevallig dan weer wel…) die mij tot nu toe allemaal hebben willen begeleiden.

Robby wordt in de loop van komende maanden als het volwaardige bandlid dat hij inmiddels is toegevoegd aan mijn foto- en videobestanden. Maar voor het zover is bij deze al vast een kleine indruk: