Muziektheater De Jas

Petr speelt piano en accordeon, ik zing en vertel over onze liedjes. Vanwege het persoonlijke, intieme karakter vooral geschikt voor kleine podia. Zelfs een grote huiskamer leent zich goed voor deze dan weer vrolijke, dan weer melancholische sfeer. Levensliederen pur sang: ver van de smartlap, dicht bij het chanson.

Petr Bertrams ken ik uit de tijd van Nico Meijer (zie biografie). In de jaren daarna ontdekte ik de schrijver in mezelf en Petr raakte meteen mijn gevoelige snaar toen hij op mijn teksten zijn composities begon te “spelen”: hij herkende mijn woorden en vertaalde ze in zijn eigen taal, de taal van het klankenspel. Het ene na het andere liedje rolde vervolgens onder onze vingers vandaan en ze werden de basis van Muziektheater de Jas.
Ons programma is soms meer, soms minder theatraal vormgegeven, maar voelt altijd als De Jas: “want een jas kun je aantrekken en jas kun je uittrekken; een jas biedt bescherming en een jas geeft je bloot!”

Audio&VideoOver Petr

Petr Bertrams ging als kind achter de piano zitten en begon te spelen. Gaandeweg is daar de accordeon bijgekomen, het penseel en de pen. Een kunstenaar die musiceert, schildert en schrijft. Autodidact, intuïtief. Als muzikant/componist altijd actief geweest, zowel solo als in diverse bandjes/ ensembles. Petr heeft een sterk uitgesproken eigen stijl en is bijzonder sfeergevoelig.
Sinds 1996 vooral bekend als toetsenist/accordeonist van De Rolero’s (www.deroleros.nl)

Programma’s

L’Amour Toujours

Formidabele Franse chansons. Uitgevoerd samen met Jeroen Jongmans (piano en arrangementen) en Gregor Schaefer (contrabas).
– MEER –

La Dame Brune

Rian zingt Barbara & Edith Piaf. Uitgevoerd samen met Jeroen Jongmans en Gregor Schaefer.
– MEER –

Muziektheater De Jas

Nederlandstalige luisterliedjes in een theatrale setting. Onze eigen liedjes, geschreven en vormgegeven samen met Petr Bertrams.
– MEER –