L’Amour Toujours

Een warm programma voor levensgenieters. Vertolkt vanuit ons hart: soms intens, soms lichtvoetig, maar altijd met liefde. Prachtig op een podium, maar ook uitermate geschikt voor diner, feest of als huiskamerconcert.

Al meer dan 15 jaar bouw ik samen met Jeroen en sinds enkele jaren ook met Gregor aan een heerlijk gevarieerd repertoire, gekozen uit het rijke scala aan Franse chansons. Denk b.v. aan Georges Brassens, Jacques Brel, Barbara, maar natuurlijk ook Edith Piaf, Georges Moustaki, Julien Clerc, Michel Fugain e.v.a.
Al die prachtige liederen geven mij vleugels en Jeroen en Gregor dagen mij, elke voorstelling opnieuw, uit om te vliegen!
Geïnspireerd door de klankkleur en lyriek van de Franse taal ben ik zelf ook teksten gaan schrijven, door Jeroen op muziek gezet, die we af en toe als een soort toegift door de voorstelling mengen.

Muzikanten

Gregor Schaefer speelde wereldmuziek in de Grote Zaal van het Concertgebouw en Big Band jazz op het North Sea Festival. Hongaarse muziek in de Sun Studio in Memphis, Tennessee. Balkanmuziek voor 1000 hippies op een festival bij Melbourne. Arabische muziek in Paradiso, Joodse klezmer in synagoges in Nederland en Duitsland. Bulgaarse dansmuziek in Koprivshtitsa en filmmuziek in Deventer. Veel verschillende muzieksoorten en stijlen, met een aantal constanten: een ongepolijste, doorleefde bas-klank, een stevige groove en hecht samenspel. (www.gregorschaefer.com)

Jeroen Jongmans studeerde muziektheorie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij is thans werkzaam als pianist/toetsenist/arrangeur in muziekgezelschappen van uiteenlopende aard. Hij begeleidt zangers en zangeressen en instrumentalisten in de lichte en in de moderne klassieke muziek, muziektheater en cabaret , en geeft leiding aan diverse ensembles op dat terrein. Behalve voor de muziekgroepen waar Jeroen deel van uit maakt, componeert en arrangeert hij voor tal van gezelschappen, met name op het gebied van de vocale muziek.

Programma’s

L’Amour Toujours

Formidabele Franse chansons. Uitgevoerd samen met Jeroen Jongmans (piano en arrangementen) en Gregor Schaefer (contrabas).
– MEER –

La Dame Brune

Rian zingt Barbara & Edith Piaf. Uitgevoerd samen met Jeroen Jongmans en Gregor Schaefer.
– MEER –

Muziektheater De Jas

Nederlandstalige luisterliedjes in een theatrale setting. Onze eigen liedjes, geschreven en vormgegeven samen met Petr Bertrams.
– MEER –