La Dame Brune

Een intrigerend dubbelportret van deze twee Grandes Dames de la Chanson Française. Barbara en Edith Piaf zijn zo enorm verschillend, en toch ook zo vergelijkbaar door hun unieke stem, hun heftige levensloop, en de kracht waarmee ze hun publiek veroverden.

Hoewel nog steeds verliefd op een breed repertoire Frans chanson (zie L’Amour Toujours) heb ik mijn hart compleet verloren aan Barbara, terwijl ik tegelijkertijd merkte dat Piaf uitstekend bij me past. Een prikkelende tegenstrijdigheid waar een prachtig programma uit is gegroeid. Uit hun enorme repertoire kies ik mijn favorieten, grote hits naast kleine juweeltjes, en vertel daarmee hun verhaal, maar vooral ook het mijne: over hoe ik ben gevallen voor deze intrigerende dames. Dit dubbelportret is een langgekoesterde wens die eindelijk vorm krijgt; ik zing niet alleen originele versies, maar ik heb ook van enkele chansons vertalingen geschreven. En aangevuld met wat eigen werk is het een hartverwarmend drieluik geworden. Mijn vaste begeleiders Jeroen, tevens arrangeur, en Gregor maken het vervolgens tot een betoverende voorstelling.

Audio&VideoMuzikanten

Gregor Schaefer speelde wereldmuziek in de Grote Zaal van het Concertgebouw en Big Band jazz op het North Sea Festival. Hongaarse muziek in de Sun Studio in Memphis, Tennessee. Balkanmuziek voor 1000 hippies op een festival bij Melbourne. Arabische muziek in Paradiso, Joodse klezmer in synagoges in Nederland en Duitsland. Bulgaarse dansmuziek in Koprivshtitsa en filmmuziek in Deventer. Veel verschillende muzieksoorten en stijlen, met een aantal constanten: een ongepolijste, doorleefde bas-klank, een stevige groove en hecht samenspel. (www.gregorschaefer.com)

Jeroen Jongmans studeerde muziektheorie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij is thans werkzaam als pianist/toetsenist/arrangeur in muziekgezelschappen van uiteenlopende aard. Hij begeleidt zangers en zangeressen en instrumentalisten in de lichte en in de moderne klassieke muziek, muziektheater en cabaret , en geeft leiding aan diverse ensembles op dat terrein. Behalve voor de muziekgroepen waar Jeroen deel van uit maakt, componeert en arrangeert hij voor tal van gezelschappen, met name op het gebied van de vocale muziek.

Programma’s

L’Amour Toujours

Formidabele Franse chansons. Uitgevoerd samen met Jeroen Jongmans (piano en arrangementen) en Gregor Schaefer (contrabas).
– MEER –

La Dame Brune

Rian zingt Barbara & Edith Piaf. Uitgevoerd samen met Jeroen Jongmans en Gregor Schaefer.
– MEER –

Muziektheater De Jas

Nederlandstalige luisterliedjes in een theatrale setting. Onze eigen liedjes, geschreven en vormgegeven samen met Petr Bertrams.
– MEER –